Porsche Sprint Challenge Scandinavia – premiere på ny inngangsklasse!

18. juni 2020, 12:19

I sesongen 2021 har Porsche Sweden tenkt å lansere en helt ny racing-serie for ambisiøse talenter og avanserte trackday-førere som sikter mot Porsche Carrera Cup Scandinavia. En omfattende investering i Skandinavisk motorsport.

www.carreracup.se

Porsche Carrera Cup Scandinavia er Skandinavias ledende racingmesterskap på de største arenaene i Sverige og Norge. For å sikre veksten av motorsport investerer arrangøren Porsche Sweden i en helt ny racing-serie, Porsche Sprint Challenge Scandinavia.
Intensjonen er at mesterskapet skal lanseres i sesongen 2021 og er rettet mot ambisiøse racingtalenter og avanserte trackday-førere.

Ansvarlig for serien er organisasjonen bak Porsche Carrera Cup Scandinavia, og det nye mesterskapet vil være en offisiell support-klasse som går på de samme banene som Carrera Cup i løpet av 4 – 5 av hovedklassehelgene.
Hver racinghelg er foreløpig sammensatt av to sprintløp på 20 minutter hver, med muligheter for lengre endurance-løp på utvalgte spesielle arrangementer fra Porsche.

Klassen er åpen for 718 Cayman GT4 Clubsport og Cayman GT4 Clubsport (981) og 911 GT3 Cup (997), alle fabrikkbygde løpsbiler fra Porsche Motorsport.
For å utjevne bilens forskjellige ytelsesnivåer og skape forhold for tett og intens racing, brukes vekthandikap med fokus på førerpresentasjon, såkalt «balance of performance».

– Det har ikke vært noen seriøs inngangsklasse som kan fange opp unge talenter og gi nytt blod til skandinavisk eliteløp, sier sportssjef Thomas Johansson.
Porsche Sprint Challenge Scandinavia er en omfattende investering i regenerering i motorsport. Et mesterskap for fremtidige racingstjerner.

Det nære forholdet til hovedklassen Carrera Cup og samarbeidet med Porsche Motorsport gir veldig gode utviklingsmuligheter for alle som sikter mot en seriøs karriere innen eliteløp, nasjonalt eller internasjonalt.

I tillegg sikrer Michelin-dekk og muligheter for rimelige logistikkløsninger at serien tilbyr racing av høy kvalitet til håndterbare kostnader.

Raine Wermelin

– Vi har en lidenskap for racing og fortsetter å investere stort i svensk og skandinavisk motorsport, sier Raine Wermelin, direktør, Porsche Sverige. Porsche Sprint Challenge Scandinavia er vårt drivhus for neste generasjon elitekjørere.
Samtidig tilbyr serien en spennende vei inn i den seriøse racingverdenen for våre mest lidenskapelige kunder.

Porsche Sprint Challenge Scandinavia skal prøvekjøres allerede i 2020. Den historiske første konkurransen vil finne sted på Rudskogen Motorsenter i forbindelse med Porsche Carrera Cup Scandinavia 11. – 12. september.