Helgen 8. – 9. mai ble årets først runde kjørt på Vålerbanen med NMK Solør som arrangør.

Det er alltid litt ekstra spennende å følge sesongstart, det er handlet inn nye biler, det er blitt byttet deler på allerede bra biler og så er det enda noen som har utviklet bilen ennå mer. Samtidig er det noe rattrust som skal elimineres og og farten skal inn i kroppen igjen.

Etter en runde i depoet sammen med Roger Olufsen som guide var det på med vesten og ut på indre bane for å knipse i vei, og selvfølgelig skal man jo finne plassen hvor det kan skje ting. Noen hendelser ble det jo og til tider lå støv og sand forholdsvis tett over fotograf og utstyr på lørdagens finaler for å bli en veldig våt og kald affære på søndagens finaler.

Fra vår klubb var det 3 påmeldte med 2 deltagere i GT3 og en deltager i Historisk.

Det ble dessverre stang ut for Oliver Andersen med drivaksebrudd etter få runder i finale 1 og kun oppvarmingsrunde i finale 2 før det hele var over.
Vår andre sjåfør i GT3 Knut-Erik Krømcke hadde også sine utfordringer, og dessverre fikk jeg ikke snakket med sjåføren.
Ola Svendsen fikk en knallstart på sesongen og vant begge sine finaler og var forholdvis overlegen sin konkurrenter i alle rundene. Nytt for året var startprosedyre hvor de kjappeste startet i første felt og de litt eldre bilene startet noe sekunder bak, noe som fungerte utmerket.

Det må innrømmes at utsendte hadde sine utfordringer da det er noen år siden sist kamera og lukketider ble praktisert. Heldigvis tok det ikke mange klikk før det var glemt, og roen senket seg i kropp og sjel og det ble noen bilder som er verdt å publisere.

Oliver Andersen I BMW I første finale.
Stort startfelt i GT3
Ola Svendsen ut på oppvarmingsrunde i finale 1 som ble kjørt på lørdagen
Veldig våt 2. finale på søndag
Ola I fint driv mot seier i 2. finale.

Resultatlistene er hentet fra denne lenken: http://www.timekeeping.no/racing-nm-valerbanen-2021-apningslop/

Finale 1 lørdag: 1. plass Ola Svendsen, 2. plass Arne Teig og 3. plass Per Arne Lunde
Samme gjengen inntok seierspallen etter søndagens finale
Gratulerer med 2 førsteplasser i 1. runde av NM i baneracing.

Andre NM runde i baneracing kjøres på Rudskogen 11.-13. juni og vi ser frem til en fartsfylt helg med masse fin kjøring og fighter for de gjeveste plasseringer.